Ridgedale Gård

 

Webbdesign, visuell identitet

År: 2018 
Kund: Ridgedale Farm

Skolarbete för Brobygrafiska tillsammans med Ilona Viarouchyk

Ridgedale Farm är en lokal matproducent i Värmland med stort fokus på hållbarhet, kvalitet, och utbildning. De odlar och säljer grönsaker och har köttuppfödning på gården, och håller i kurser för privatpersoner som vill lära sig mer om jordbruk.

Vi gav Ridgedale Farm ett nytt namn, Ridgedale Gård. Hemsidan var tidigare helt på engelska vilket vi också ändrade på. På så sätt får vi varumärket att kännas mer lokalt och värmländskt. Vi ville att Ridgedale Gård skulle bli den lokala och hållbara varianten av en konventionell matkasse-tjänst.

 

Formspråket, färgschemat, och loggan ger en varm och närodlad känsla. En inspiration till typografin och framför allt färgschemat, är svarta gårdsskyltar i plåt. Loggan fungerar i sin enkelhet på många typer av trycksaker och varor, till exempel brännmärkt på trälådor som grönsakerna levereras i. 

Vi har även valt att inkludera handritade illustrationer som kompletterar fotografierna på hemsidan. Illustrationerna kan lätt associeras till äldre hantverk som träsnitt och litografi, vilket ytterligare tydliggör den traditionella känslan hos varumärket.